Astazi va prezentam o reteta usoara de clatite frantuzesti. Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingredient:
Ingrediente
4 oua
400 g de faina
300 ml de lapte
150 g unt
250-300 ml de apa minerala
1 praf de sare
3 linguri zahar sau dupa gust
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Pentru inceput trebuie sa bati spuma ouale, alaturi de un praf de sare. Incorporeaza apoi laptele, faina, untul topit si restul ingredientelor, apoi mizeaza totul bine cu ajutorul unui mixer de mana sau a unui tel. Cand ai terminat de pregatit compozitia, pune pe aragaz tigaia.
Intrucat aveam mai multe variante de marime, noi iti recomandam tigaia de 24 de cm, insa poti opta si pentru diametrul de 20 cm sau 28 de cm.
Toarna compozitie in tigaie, suficienta cat sa se formeze o foaie subtire, pe care o poti intinde miscand usor in stanga si in dreapta tigaia.
Daca folosesti o tigaie antiaderenta nu va trebui sa-ti faci griji ca ti se vor lipi clatitele, chiar daca nu folosesti ulei.
Cea mai buna varianta de servire a clatitelor frantuzesti este prin umplerea acestora cu dulceata de visine sau orice alt gen de dulceata.
Pofta buna!