Ingrediente (4 porții)
300 ml | apă |
50 ml | ulei |
1 kg | cartofi |
50 g | bulion |
200 g | roșii conservă |
5-6 | căței de usturoi |
2 | cepe |
2 | foi de dafin |
1 | pătrunjel |
sare | |
piper |
Preparare
Se încinge uleiul.
Se curăță ceapa, se taie julienne și se călește în uleiul încins.
Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Se adaugă și ei peste ceapă și se amestecă cu o lingură de lemn. Se călesc câteva minute.
Bulionul se dizolvă în 250 ml apă fierbinte și se toarnă peste ceapă și cartofi. Se presară sare și piper.
Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă 10-15 minute.
Roșiile se spală și se taie cubulețe. Se adaugă peste cartofi și se presară foi de dafin.
Se curăță usturoiul și pătrunjelul, se toacă și se adaugă peste iahnie. Se toarnă și restul de apă și se introduce cratița în cuptor pentru 25 minute.