Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Asistent medical din Marea Britanie, testat pozitiv la o lună de la administrarea primei doze de vaccin anticoronavirus

David a fost unul dintre primii care a primit prima doză de vaccin Pfizer în ziua în care a fost disponibil în Țara Galilor, pe 8 decembrie.

El a fost vaccinat cu prioritate întrucât lucrează în prima linie la un spital ocupat cu bolnavi de coronavirus. Acolo au fost organizate vaccinări pentru el și colegii săi, dar și persoanele peste 80 de ani.

Rapelul- cea de-a doua doză de vaccin- urma să-i fie administrată pe 5 ianuarie, dar nu a mai fost inoculat când Guvernul a decis să mărească intervalul de vaccinare între doze, pentru ca acestea să ajungă unui volum mai mare de populație.

„Guvernul trebuie să-și protejeze personalul medical din prima linie – ar fi o greșeală să nu facă asta. În primul val, personalul din prima linie nu a fost întotdeauna protejat de virus din cauza lipsei echipamentelor de protecție. Acum, cred că colegii mei sunt de părere că, în ciuda faptului că avem un vaccin care oferă imunitate de 95%, din nou nu suntem protejați pe deplin” a declarat David Longden, care critică decizia Guvernului de a amâna rapelul în cazul personalului din spitale.

Enable Notifications    OK No thanks