Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Autoritățile din Wuhan au interzis consumul de animale sălbatice

Pe lângă această măsură , a fost interzisă și vânarea animalelor sălbatice , Wuhanul urmând să devină „ un sanctuar al vieții sălbatice ” , au anunțat miercuri autoritățile chineze . De asemenea va fi restricționată reproducerea animalelor sălbatice în captivitate .

Primele cazuri de coronavirus au apărut în Wuhan la finalul anului trecut , iar mulți experți susțin că virusul își are originea într-o piață de animale exotice din oraș . Peste 30 de specii de animale sălbatice erau vândute în piața Hunan , care a fost închisă în luna ianuarie .

Experții spun că , atunci când animalele sălbatice sunt ținute aproape unele de altele și în condiții igienice proaste , este un mare risc ca virușii să se răspândească între animale dar și la oameni .

Sute de mii de semnături au fost adunate pe petiții online , pentru închiderea acestor piețe , printre semnatari fiind chiar premierul Australiei , care a criticat în termeni duri Organizația Mondială a Sănătății pentru susținerea redeschiderii piețelor de animale exotice din China .

Între timp , informează Xinhua , China a raportat doar un caz nou de COVID-19 miercuri la Wuhan .

Sursa : stirileprotv.ro

Enable Notifications    OK No thanks