Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Beatrice Mahler, despre scăderea numărul de cazuri: Oamenii nu mai vin pentru test. Poate urma o explozie de îmbolnăviri

Relaxarea restricțiilor în București se bazează pe scăderea numărului de infectări din ultimele zile. Cifrele însă, spun medicii din prima linie, nu sunt relevante pentru că, de fapt, oamenii infectați preferă să se autoizoleze sau să se testeze singuri, fără să nu mai meargă la spital. Beatrice Mahler, managerul Institutul Marius Nasta, a declarat la Digi24 că în acest context, lipsa unor anchete epidemiologice ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri. 

„Mă îngrijorează un aspect, în acest moment oamenii nu mai vin să se testeze, stau acasă, și vin când manifestă simptome. Sunt persoane care stau la domiciliu cu COVID și nu solicită testare, iar cel mai mare motiv este stigma, stigma cu care i-au tratat vacinii și prietenii, preferă să se retragă și să iasă din boală singuri fără să afle lumea. Există riscul că nefiind declanșată anchetă și o parte din cunoscuți să fie bolnavi, putem să ne așteptăm la o explozie de cazuri în viitor și să nu știm de unde vin”, a spus Mahler la Digi24.

Sursa : digi24.ro

Enable Notifications    OK No thanks