Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Bolnavii de COVID-19 ar fi sedați, ca să nu se agite. La Spitalul Județean din Arad au fost aplicate sancțiuni

Au existat șapte reclamații din partea familiilor celor decedați de COVID-19 la Spitalul Județean Arad. Una dintre reclamante susține că mama ei a venit pe picioare la spital pentru o evaluare post-COVID, dar a murit la trei zile după internare, din cauza tratamentului primit. Conducerea spitalului a anunțat mai multe sancțiuni în acest caz.

Florina Ionescu, manager al Spitalului Județean Arad: „Medicul șef al secției a fost retrogradat din funcție, asistentul medical care a completat necorespunzător în avans și nu zilnic planul de îngrijire a pacientei a fost sancționat cu 10% pe o perioadă de două luni din salariul de bază și alte 14 cadre medicale care au participat la îngrijirea pacientei pe tot parcursul internării au fost sancționate cu 5% din salariul de bază pentru o perioadă de o lună„.

Spitalul îi poate sancționa pe medici doar pe linia administrativă. Fiica pacientei decedate vrea însă să meargă mai departe.

Oana Lăzărescu, fiica unei paciente decedate: „Faptul că au fost sancționați este un început de dovadă că ceea ce am afirmat și că ceea ce am susținut de la început că s-au încălcat protocoale acum s-a adeverit. Eu în continuare doresc să folosesc și latura penală. Cei vinovați de uciderea mamei mele să plătească, că aici nu vorbim de sancțiuni pe codul muncii, ci de ucidere din culpă„.

Spitalul Județean Arad a depus plângere penală în cazul unei alte paciente decedate de COVID, după ce nepoata acesteia a afirmat că a dat mită că să găsească un loc la ATI.

Enable Notifications    OK No thanks