Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Breaking News: Răsturnare de situație anunțată chiar acum! Ministerul Sănătății, anunț oficial despre noua tulpină de COVID


Ministerul Sănătății
 
precizează că noua tulpină a coronavirusului nu a fost confirmată, până în prezent, pe teritoriul României.

„O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvenţierea genomului viral de către institutele sau unităţile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, se arată într-o precizare a Ministerului Sănătăţii.

De la ce a pornit totul

Duminică, în presă au apărut mai multe articole care informau că în laboratorul de genetică al Institutului ‘Matei Balş’ din Bucureşti ar fi fost confirmată noua tulpină în unele probe de la pacienţi suspecţi de COVID-19.

În acest context, Ministerul Sănătății a decis să trimită o precizare prin care să sublinieze că noua tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, nu a fost încă depistată pe teritoriul României.

Un reprezentant al Institutului ‘Matei Balş’ a declarat că două probe analizate în acest laborator au avut rezultate diferite faţă de cele cunoscute până acum.

„În laboratorul de genetică al Institutului, două probe au avut rezultate ale reacţiei de amplificare diferite faţă de cele pe care le ştiam până acum. Urmează ca în zilele următoare să se facă secvenţierea şi să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului. Nu avem date că ar exista diferenţe semnificative în manifestarea clinică faţă de vechea tulpină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului ‘Matei Balş’, Cătălin Apostolescu, la postul DIGI 24.

Noua tulpină a fost descoperită și în SUA

Enable Notifications    OK No thanks