Campania de vaccinare anti-Covid suferă modificări în mers. Românii care se vor putea vaccina fără programare

Pe măsură ce apar diverse probleme, coordonatorii campaniei naționale de vaccinare anti-Covid schimbă unele reguli, pentru a putea imuniza un număr cât mai mare de oameni. 

Cei cu boli cronice, de pildă, care nu s-au putut programa pe platforma campaniei, se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare cu documente doveditoare.

Iar cei care nu au mai prins locuri, vor putea în curând să se treacă pe liste de așteptare, ca să nu fie irosite doze păstrate pentru cei programați care nu mai vin.

După ce s-a vaccinat săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a vizitat centrul de la Romexpo, cel mai mare din țară: “Aici la acest centru vor putea să fie vaccinate până la 3, poate 4 mii de persoane vaccinate pe zi. În această săptămână, deja centrul începe efectiv.”

Miercuri ar trebui să fie vaccinați acolo primii pacienți. Însă nu locurile din centrele de imunizare sunt problema acum, ci numărul de doze, spune Ministrul Sănătății. Ar fi însă suficiente, asigură coordonatorii campaniei, ca până la finalul lunii septembrie să atingem țelul de imunizare de 70% din populație.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/campania-de-vaccinare-anti-covid-sufera-modificari-in-mers-romanii-care-se-vor-putea-vaccina-fara-programare.html

Articole similare