Când vor avea loc alegerile în România

Premierul Ludovic Orban a anunţat că alegerile parlamentare ar putea avea loc în 6 decembrie , iar cele locale , în toamna acestui an .

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat , sâmbătă , că 6 decembrie este data cea mai probabilă pentru alegerile parlamentare , dar a menţionat că va trebui văzut cât de puternică va fi epidemia în perioada respectivă şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale .

″ În ceea ce priveşte alegerile parlamentare , ele trebuie organizate în 6 decembrie cel mai devreme , pentru că trebuie puse în legătură cu finalul mandatului actualului parlament şi cu obligaţia ca noul parlament să fie convocat de preşedinte în termen de maxim 20 de zile de la data alegerilor . Deci , cea mai probabilă dată este 6 decembrie pentru alegerile parlamentare . Sigur că aici va trebui să vedem cât de puternică va fi epidemia şi dacă va permite organizarea unei campanii electorale ” , a afirmat premierul Orban , într-un interviu pentru postul România TV , citat de AGERPRES .

În ce priveşte alegerile locale , el a arătat că acestea ar putea să aibă loc la sfârşitul lui septembrie – începutul lui octombrie . În acest sens , premierul a menţionat că , potrivit evaluărilor realizate de epidemiologi , în lunile iulie-august se va înregistra probabil “ o reducere foarte mare a numărului de cazuri ” , cu condiţia să fie respectate “ toate măsurile şi regulile ” instituite .

Sursa : stirileprotv.ro

Articole similare