Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Carantină de noapte doar în weekend în orasul Deta

Localitățile Fibiș, Ghilad, Giarmata, Giera, Jebel, Ohaba Lungă, Buziaș, Deta, Gătaia, Racovița și Tormac au fost trecute, luni, de CJSU, pe anexa 2, unde rata de infectare este mai mare de 6/1000 de locuitori și mai mică de 7,5/1000 de locuitori.

Astfel, aici intră în vigoare carantina de noapte în zilele de weekend, circulația persoanelor fiind restricționată după ora 20 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu excepții: vaccinați cu schemă completă la zece zile, persoane trecute prin boală între a 15-a și a 180-a zi – care pot prezenta certificat verde – și declarație pe proprie răspundere (pentru nevaccinați).

Peste pragul de 6, adică atât în localitățile în carantină de noapte în weekend, cât și în cele în carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii, intră în vigoare și măsurile aprobate prin noua hotărâre de guvern sâmbătă seara. Astfel, magazinele/mallurile se închid la 22, nunțile, botezurile, petrecerile sau evenimentele private se pot organiza cu o capacitate de 50%, dar nu cu mai mult de 200 de participanți, până la ora 24. Cinematografele, sălile de sport, competițiile sportive, piscinele interioare pot funcționa cu o capacitate de 50% până la ora 24. Restaurantele, localurile și terasele pot funcționa la 50% din spațiu între orele 5-24, inclusiv în interior. Se pot organiza și mitinguri și demonstrații cu 100 de persoane până la ora 24. Toate acestea pentru persoanele pentru care au trecut zece zile de la vaccinarea cu schema completă sau se află între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectarea cu coronavirus. În carantină de noapte de weekend se regăsesc următoarele localități:

sursa: tion.ro
Enable Notifications    OK No thanks