Carantina nationala pe timp de noapte prelungita si restrictii in weekend. Raed Arafat anunta noi masuri in Romania

Da. In anumite momente si poate pentru a reduce activitatile neesentiale, da. Vedem tari care au aceste carantine de noapte care incep de la 18.00, in Franta, de la 21.00 in alte tari, iar la noi la 22.00. Da, este o masura importanta care poate sa reduca contactul si mobilitatea, care duc la raspandirea virusului”, a spus la Digi24 Raed Arafat, intrebat daca ar fi de acord cu o carantina prelungita pe timp de noapte.

Secretarul de stat sustine ca s-a demonstrat ca astfel de masuri au avut succes in alte tari.

Totodata, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de week-end.

Astea sunt discutii pe care nu vreau sa le speculam. intre carantina totala, adica sa intri in casa, sa te inchizi si sa nu iesi deloc nu cred ca asa ceva va fi, dar vor fi, poate, unele masuri in care anumite activitati vor fi reduse. Sa te duci in oras, sa te plimbi departe de casa dupa o anunmita ora, poate in loc sa fie ora 22, sa fie o anumita ora mai devreme. Am avut o discutie la nivelul Comitetului tehnico-stiintific. Urmeaza sa se faca o propunere CNSU”, adauga Arafat.

Raed Arafat mai spune ca noi masuri vor fi aprobate in cursul acestei saptamani.

Nu inseamna asta maine, dar in cursul acestei saptamani urmeaza sa se vina cu anumite aspecte care sa fie aplicate probabil in timpul weekendului”, conchide Arafat.

Sursa opiniatimisoarei: https://www.opiniatimisoarei.ro/carantina-nationala-pe-timp-de-noapte-prelungita-si-restrictii-in-weekend-raed-arafat-anunta-noi-masuri-in-romania/24/03/2021?fbclid=IwAR3b1JVTvYL01NHExyAePKdYFuAlsUZm2VD3VGCeB7UxnzTn5HProO8szYo

Articole similare