Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Ce țări din Europa au introdus taxa pe zahăr? Se vor încasa sute de milioane de euro la buget

Mai multe țări din Europa au introdus deja taxa pe zahăr. Efectul imediat a fost scumpirea cu până la 40% a dozelor de suc și încasarea a sute de milioane de euro la buget.

Guvernul de la Budapesta a fost primul care a făcut asta. În doar câțiva ani, Ungaria se laudă că a redus cu 20% consumul de zahăr din băuturi carbogazoase. Aproximativ 40% dintre producători au schimbat ulterior rețetele.

Polonia e ultima care a apelat la o astfel de taxă. Legea a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2021. Obiectivul anunțat este colectarea suplimentară a 700 de milioane de euro la buget.

Mai multe țări din Europa au introdus taxa pe zahăr. Ce poziție are România

Franța și Danemarca sunt alte 2 două țări care au trecut de ceva vreme la această măsură. În schimb, țara noastră a rămas până acum în „stand by”. La noi propunerea a existat, dar a dispărut în purgatoriul legilor din Parlament, conform Alephnews.ro

Citeste intreaga stire pe : https://www.fanatik.ro/ce-tari-din-europa-au-introdus-taxa-pe-zahar-se-vor-incasa-sute-de-milioane-de-euro-la-buget-19431366?fbclid=IwAR0CBLuom159vC78C7OayLtmnn0tK2X66xsnUsQInfSwqCzH-87xUOLptCc

Enable Notifications    OK No thanks