Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Ce trebuie să știe pacienții cu boli cronice de inimă care se vaccinează

Tratamentul pentru afecțiunile cronice de inimă nu se întrerupe dacă bolnavul se vaccinează împotriva noului coronavirus.

Dr. Alice Munteanu”Este un organ important din mai multe privințe. Sau din mai multe unghiuri, daca putem să-l privim din prisma faptului că el are patologie acută, pentru care toți cunoaștem că infarctul miocardic acut este cea mai importantă comorbiditate alături de patologia vasului, cel mai important, care pornește de la inimă, vorbim de aortă, care determină disecția de aortă și este tot o patologie extrem de grea atât pentru diagnostician, cât și pentru pacient, pentru că durerea toracică este simptomul comun.

Și nu în ultimul rând, alături de plămân, formând embolia pulmonară. Deci practic vorbim de o problemă acută a acestui organ, dar și o problemă cronică de ce nu, pentru că în continuare bolile cardiovasculare și, în special, boala cardiacă ischemică, reprezintă principala cauză de deces în lume. Practic, alături de hipertensiune, unul din 3 pacienți au această boală, și anume hipertensiunea arterială, iar la nivel mondial boala cardiacă ischemică rămâne principala cauză de deces, afectând mai mult bărbații decât femeile, ce-i drept într-o proporție puțin mai mare, nu foarte mare, iar alături de toți ceilalți factori de risc – vorbim de hipertensiune, de diabet, de fumat, de sedentarism, adică lipsa mișcării, care practic în ultimii ani este o problemă, o reală problemă, cu atât mai mult în ultimul an, în contextul pandemic, și cu dispilidemia, creșterea grăsimilor în sânge – acest tot unitar pe care îl formează boala ischemică ne interesează ca și cele mai importante patologii cardiace, ale inimii.”

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/doctor-de-bine/doctor-de-bine-ce-trebuie-sa-stie-pacientii-cu-boli-cronice-de-inima-daca-se-vaccineaza.html

Enable Notifications    OK No thanks