Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Cîmpeanu nu exclude scenariul în care elevii vaccinaţi să vină la şcoală şi cei nevaccinaţi să stea în online: E o variantă de lucru

“Luăm în calcul următoarea variantă: preşcolarii, creşe şi grădiniţe să poată participa la procesul educaţional. Clasele 1-6, pentru că e vorba de elevi care nu pot fi vaccinaţi, elevi cu vârsta sub 12 ani, din păcate trebuie să treacă în online. Pentru clasele a şaptea până la a 12-a, respectiv a 13-a, vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum şi dăm beneficii elevilor vaccinaţi, în sensul în care să li se permită să vină la şcoală cu prezenţă fizică. La pragul de peste 6 la mie.

În acest moment, regula este: la apariţia unei îmbolnăviri într-o clasă, intră toată clasa în online. Dacă toţi colegii vor accepta să fie testaţi, atunci şcoala ar putea să continue cu prezenţă fizic – ar putea, subliniez, nu este o decizie încă – pentru elevii care sunt vaccinaţi, cei nevaccinaţi urmând a trece în sistem online. Este o variantă de lucru”, a precizat ministrul.

“Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care, în cazul apariţiei unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică, nu să fie obligaţi. Masca va fi obligatorie în continuare în şcoli, indiferent dacă elevii sunt vaccinaţi sau nu. Distanţarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă şi obligativitatea aerisirii spaţiilor de învăţământ. Ne vom asigura că în fiecare şcoală se înţelege importanţa acestei măsuri”, a explicat Cîmpeanu.

Sursa epochtimes

Enable Notifications    OK No thanks