Creşterea alocaţiilor, lăsată pentru anul viitor. Majorarea lor, în prezent, ar fi o lovitură grea pentru buget, spune Raluca Turcan

Creşterea alocaţiilor cu 20 la sută, o măsură care, conform legii, trebuia să intre în vigoare la 1 iulie, a fost lăsată pentru anul viitor de coaliţia de guvernare. Amânarea se va face prin modificarea legii, iar dacă aceasta este atacată la Curtea Constituţională există deja planul de rezervă al unei ordonanţe de urgenţă.

Dublăm alocaţiile, dar mai târziu decât era prevăzut. Este decizia luată seara trecută la întâlnirea dintre liderii coaliţiei de guvernare. „Următoarea creştere va fi de la întâi ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei care a trecut de Senat şi e în dezbaterea Camerei Deputaţilor”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Potrivit ministrului Muncii, o majorare a alocaţiilor, în prezent, ar fi o lovitură grea pentru bugetul de stat. „În momentul de faţă plătim aproximativ 9,7 miliarde de lei pentru alocaţiile copiilor şi majorarea de la 1 iulie ar presupune încă un efort bugetar de aproximativ două miliarde de lei, deci în total am depăşi 1 la sută din PIB”, a precizat Raluca Turcan.

Citeste intreaga stire pe : observatornews.ro

Articole similare