Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Creșterea pensiilor, o problemă fără soluții pentru guvernanți. Ce plan pregătește executivul

Creşterea pensiilor rămâne încă o problemă fără soluţii pentru guvernanţi. Abia în toamna ar urma să fie prevăzută o indexare, însă executivul este încă în negocieri.

Pentru a mai reduce presiunea pe buget, coaliţia aflată la guvernare intenţionează să elimine o parte din pensiile speciale.

Una dintre cele mai mari provocări în calculul bugetului se referă la pensii. Acestea ar urma să crească în septembrie, speră ministrul Muncii, dar nu cu 8%, cât prevede actuala lege, ci cu mai puţin.

În paralel cu pregătirea bugetului, Ministerul Muncii a început evaluarea tuturor dosarelor de pensie şi pregătirea unei noi legi, pentru ca în următorul an şi jumătate 5 milioane de pensii să fie recalculate. Astfel, ar urma să fie eliminate situaţiile din prezent în care oameni cu acelaşi punctaj primesc pensii diferite.

Până atunci, Ministerul Muncii a pregătit câteva variante şi pentru reglarea pensiilor speciale, care fac o gaură uriaşă în buget.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/politic/cresterea-pensiilor-o-problema-fara-solutii-pentru-guvernanti-ce-plan-pregateste-executivul.html

Enable Notifications    OK No thanks