Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

”Dacă rata de infectare se menține, în decembrie putem să ajungem la 9.000 infecții”

Emilian Popovici Medic Epidemiolog: “Dacă ne menținem pe cele două luni de zile, nu într-o săptămână sau două, pe cele două luni de zile ne menținem la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 10 decembrie putem să ajungem la nouă mii de infecții pe zi”.

Proiecţia arată 9633 de cazuri pe 10 decembrie iar la terapie intensivă 3389, cu mult peste numărul de paturi de care dispunem iar numărul morţilor poate ajunge la 12.847. Sunt date seci, care vorbesc însă despre o realitate cruntă care ne aşteaptă dacă se păstrează acest ritm de infectare. Din nefericire am putea ajunge şi la 30 de mii de infectări pe zi.

Nelu Tătaru Ministrul Sănătăţii: ”2,48 avem 3-4 săptămâni grele, 3-4 săptămâni în care încercăm să limităm creşterea numărului de cazuri pentru a putea ajunge pe un platou. Haideţi să participăm cu toţii la scăderea numărului de cazuri”.

Bucureştiul şi judeţele Timiş, Sălaj, Alba, Cluj şi Harghita rămân în scenariul roşu. Clujul şi Salajul au deja 4 infectări la mia de locuitori. În Timişoara, creşte numărul de infectări în rândul copiilor. Sunt internaţi 94 de elevi la care se adaugă cei cu vârsta de sub 6 ani.

Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara: ”Cel mai mic pacient îl avem acum, are 2 săptămâni. Ceea ce e de remarcat că cei mici nu dezvoltă o formă de boală sau dezvoltă minime episoade de febră şi apoi sunt ok, ceea ce este foarte bine pentru că lucrul ăsta ne încurajează ca să îi primivim ca pe oameni bolnavi”.

La Spitalul Judeţean din Timșoara s-au descoperit numai joi 50 de infectări în rândul personalului medical. Sunt cadre care urmau să intre în tură. Din fericire nu au intrat în contact cu alţi colegi sau pacienţi.

Raul Pătrașcu, manager Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara: ”Noi îi testăm de fiecare dată. Concluzia epidemiologică fiind următoarea: în spital mediul este controlat, activitatea de pe secţii nu este blocată, nu este diminuată, secţiile nu se închid, nu se carantinează”.

Citeste mai mult pe: https://news.zestrero.ro/2020/10/30/daca-rata-de-infectare-se-mentine-in-decembrie-putem-sa-ajungem-la-9-000-infectii/

Enable Notifications    OK No thanks