Daniel Funeriu îi cere ministrului Sănătăţii să dezvăluie adevărul: Câţi bolnavi de COVID-19 au murit de fapt din cauza bacteriilor din spitale

A publicat Ministerul Sănătății vreun raport despre numărul celor internați în spitale cu COVID și morți de infecții nosocomiale? Dacă nu, e obligatoriu să fie făcut!

Singurul raport serios despre sistemul de sănătate e raportul comisiei Vlădescu din 2008. Nosocomialele sunt menționate ca o vulnerabilitate extremă încă de atunci. Guvernul care a vrut să transforme raportul respectiv în lege, guvernul Boc, a căzut din această cauză, în urma isteriei produse de Antena3.

Vreau să știu, azi, după 10 ani, câți oameni cu COVID au murit de moarte evitabilă, adică nosocomiale!

Unii dintre morții pe care îi plângeți au murit cu zile: medicii remarcabili, care lucrează până la epuizare fizică și psihică, aparatura nouă, tratamentele de ultimă generație, nu pot face nimic în fața nosocomialelor. Vina pentru nosocomiale e politică: nu s-a făcut nimic radical pentru a rezolva această problemă.

PS: diferența dintre numărul de morți din România și alte țări ar putea să fie explicată fix prin incidența mărită a nosocomialelor”, scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Articole similare