Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Declaratiile pe propria raspundere. S-a instituit carantina de noapte in weekend la Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda si alte localitati, magazinele se inchid la ora 18.00.

Declaratiile pe propria raspundere pot fi descarcate aici

Regulile ce trebuie respectate la Timisoara si in celelalte localitati cu carantina de noapte in week-end

Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20 – 5, cu urmatoarele exceptii:

-deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
-deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
-deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
-deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

Operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sunt obligati sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea, in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 5,00-18,00. in intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfasura activitatea de livrare la domiciliu. Se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness.

Cat priveste organizarea de nunti, botezuri si alte evenimente la final de saptamana, dat fiind faptul ca la Timisoara rata de infectare este de sub 6 la mia de locuitori, o decizie se va lua vineri.

Enable Notifications    OK No thanks