Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Elevii care stau la ore fără camera video pot fi considerați absenți dacă nu răspund cerințelor profesorilor

Noi precizări pentru elevi în școala online. Printr-un ordin de ministru semnat pe 16 decembrie 2020 este prevăzut faptul că elevii care stau la ore fără camera video, dar comunică cu profesorii și răspund solicitărilor acestora, nu pot fi considerați absenți. Situația se schimbă însă în cazul evaluărilor, când elevii sunt obligați să aibă sistemul audio-video pornit. Modificările vin cu câteva zile înainte de vacanța de iarnă, la o lună și jumătate de la trecerea tuturor cursurilor în mediul online.

Articolul 14, litera f din OMEC 5.545/2020, modificat prin OMEC 6.200/2020 prevede acum că elevii:

“Au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog.Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit.

În situația în care elevul răspunde cerințelor cadrului didactic, indiferent dacă are sau nu în funcțiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absența la ora de curs; excepție fac orele destinate exclusiv evaluării elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video.

Prin urmare, potrivit acestei modificări/precizare făcută prin ordin de ministru, dacă elevul stă la ore fără camera video pornită și nu “răspunde cerințelor cadrului didactic”, poate fi considerat absent, dacă răspunde și comunică cu profesorul, nu poate fi considerat absent la ora de curs.

Sursa : edupedu.ro

Enable Notifications    OK No thanks