Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Eurodeputaţii vor o lege care să permită angajaților care lucrează de acasă ”să se deconecteze”, după terminarea programului. ”Europenii sunt epuizaţi de presiunea de a fi mereu disponibili”

Parlamentul European vrea să schimbe acest lucru astfel că eurodeputaţii au cerut joi Comisiei Europene să propună o lege care să le permită persoanelor care lucrează digital să se deconecteze de la muncă în afara programului de lucru.

Legislaţia ar mai trebui să stabilească cerinţe minime pentru munca de la distanţă şi să clarifice condiţiile de muncă, orele de lucru şi perioadele de odihnă. Iniţiativa legislativă a Parlamentului a fost adoptată cu 472 voturi pentru, 126 împotrivă şi 83 abţineri.

Nu putem abandona milioane de lucrători europeni care sunt epuizaţi de presiunea de a fi mereu disponibili şi de ore de lucru prea lungi. Acum este momentul să le stăm alături şi să le oferim ceea ce merită: dreptul de a se deconecta. Acest lucru este vital pentru sănătatea noastră mentală şi fizică. Este timpul să actualizăm drepturile lucrătorilor astfel încât să corespundă noilor realităţi ale erei digitale”, a declarat europarlamentarul Alex Agius Saliba, din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D).

Citeste intreaga stire pe : https://incont.stirileprotv.ro/job-uri/eurodeputatii-vor-o-lege-care-sa-permita-angajatilor-care-lucreaza-de-acasa-sa-se-deconecteze-de-la-munca.html?_ga=2.249554631.1564928124.1611252057-1260175490.1610117359

Enable Notifications    OK No thanks