Euroins România vrea să îşi majoreze capitalul cu 120 milioane lei

Compania Euroins România va face o a treia majorare de capital în valoare de peste 120 milioane lei, ajungând la o majorare totală de 246 milioane lei în ultimele luni.

În acest sens, acţionarii Euroins România se angajează să investească în continuare pe piaţa de asigurări din România, în timp ce compania anunţă o nouă rundă de majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei, după alte două creşteri succesive recente de capital în valoare de peste 126 de milioane de lei, conform companiei.

Astfel, cu aceste trei majorări succesive de capital, Euroins România îşi va consolida semnificativ poziţia în conformitate cu strategia de scădere a expunerii pe segmentul RCA şi de diversificare a portofoliului.

Tanja Blatnik, CEO Euroins România a declarat, „Această rundă de majorare de capital vine în contextul în care compania noastră se află într-o strategie de transformare. Este normal să majorăm capitalul pentru a respecta noile cerinţe legale introduse în 2021, dar şi pentru a ne putea urmări strategia pe termen lung. Suntem dedicaţi creşterii calităţii şi diversificării portofoliului de asigurări: dorim să ne dezvoltăm şi pe produse non-RCA inovative, cum ar fi poliţele de sănătate, de călătorii, accidente şi răspundere civilă pentru care avem deja o creştere semnificativă între 80% -180%. Obiectivul nostru principal este consolidarea poziţiei pe piaţă a companiei şi îmbunătăţirea rezultatelor financiare. Rezultatele pozitive din primul trimestru al anului 2021 se îmbină perfect cu obiectivul pe termen lung al Euroins România Asigurare Reasigurare SA de a fi un partener de încredere pentru clienţii şi intermediarii noştri”.

Sursa financiarul.ro

Articole similare