Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Florin Cîțu: Biserica, implicată în campania de vaccinare

”Fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene – să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare, datele, toţi românii, să se ştie despre, să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Mai mult, este nevoie, şi am spus-o şi la întâlnirea cu cultele, şi mi s-au dat asigurări, dar vreau să spun şi aici public, este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural”, a declarat Florin Cîţu.

”Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse in Broşura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”. Conţinutul acestei broşuri este deja cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor în diferite ocazii. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea „gratuită, sigură şi voluntară”, aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România. Este ceea ce pot face reprezentanţii cultelor”, a transmis luni, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

De asemenea, Vasile Bănescu i-a îndemnat pe cei care ezită să facă vaccinul să se informeze din surse sigure și să ia „decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi”.

Enable Notifications    OK No thanks