Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Gheorghe Falcă Susține Ciparea

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă vine cu o propunere stupefiantă în plină pandemie, prin care toate informațiile, de identitate, de sănătate, fiscale, bancare, cazier șamd despre cetățenii români ar urma să fie înghesuite pe un singur cip electronic la purtător, care să fie accesat de autorități după bunul plac.

În opinia lui Falcă, România are „șansa” să devină o campionă mondială la asemenea măsuri, la fel cum suntem lideri la viteza netului, scrie Inpolitics.

”O situație de criză cere readaptarea din mers a instituțiilor statului și a mediului privat. Situația din prezent ne arată că acum, mai mult ca oricând, digitalizarea administrației din România e necesară. Să nu mai amânăm, acum e momentul schimbărilor necesare și poate deveni șansa noastră. Pandemia de coronavirus și blocajul cauzat instituțiilor poate duce la un moment de reflecție al autorităților. Mai precis, acestea ar trebui să găsească soluții la întrebarea: cum ne organizăm activitatea astfel încât să fim eficienți?”, scrie Falcă într-un material difuzat în media.

”O necesitate și o șansă acum este să oferim cetățenilor o identitate digitală, unde pe un card se pot cumula informații și date despre identitate, sănătate, drepturi și obligații fiscale și multe alte opțiuni, această identitate digitală unică putând fi folosită ca unic instrument în relația cu toate instituțiile statului, chiar și cu băncile dacă se dorește. Iar digitalizarea cred că nu ar fi un proces dificil. Așa cum suntem astăzi campionii lumii la viteza internetului pentru că atunci câțiva când am construit rețeaua națională am sărit etape și am folosit ultima tehnologie, așa și acum avem șansa să sărim etape și să câștigăm ani prin procesul de digitalizare cu ultimele tehnologii folosite în lume(…)

Puși în fața unei noi situații, poate că guvernarea condusa de colegii mei, având în spate și sprijinul Parlamentului, ar încerca să pună la punct un proiect devenit de interes național, fie că vrem, fie că nu vrem. Așadar, cu dorința de a face un pas în față și cu un plus de implicare a tuturor actorilor politici sunt sigur că proiectul digitalizării României va fi început într-un mod serios”, mai scrie Falcă.

Nota Redacției I.P.: Falcă vorbește de un card momentan. Apoi vor motiva că oamenii își pierd cardul, și-l uită acasă sau din varii motive nu-l au la ei. Pas cu pas se ajunge la justificarea implantării unui cip, astfel că omul nu-l poate pierde și va fi ușor de accesat prin frecvențe 4G/5G, chiar de la distanță. “Teoriile conspirațiilor” de care vorbeau unii prin 2012 și mai devreme încep să devină teribil de reale. Dacă nu există destui oameni care să respingă tirania aceasta implementată treptat, vom ajunge în situația în care va fi prea târziu să mai facem ceva.

Preluat de pe incorectpolitic

Enable Notifications    OK No thanks