„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus”

Familia unui bărbat din județul Botoșani, inclus pe lista deceselor COVID, susține că moartea acestuia nu a avut nicio legătură cu noul coronavirus și că un funcționar al Direcției de Sănătate Publică (DSP) i-ar fi propus să semneze un act prin care recunoștea infectarea pacientului cu Sars Cov-2, la schimbul unei sume de 3000 de lei. Autoritățile au notat cazul drept „Decesul 1027”, arătând că bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost diagnosticat cu COVID pe 11 mai, iar decesul a survenit pe 12 mai. Controverse sunt legate nu doar de buletinele de analize ale botoșăneanului, ci și de ce s-a întâmplat cu acesta la morgă.

Ca urmare a apariției în spațiul public a informațiilor și a acuzelor aduse de către familia decedatului Direcției de Sănătate Publică, instituția a reacționat în consecință, explicând că nu a fost posibilă situația descrisă de către soția bărbatului, potrivit căreia un funcționar ar fi oferit 3000 de lei pentru ca aceasta să semnze un document. Aceasta a fost, însă, unica poziție a instituției, celelalte probleme atinse în articol rămânând încă neclarificate.

 „Singurele contacte oficiale cu familia care face acuzațiile au fost doar telefonice, conform metodologiei. Deoarece familia respectivă refuza colaborarea, medicul epidemiolog a decis să ceară sprijinul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, care a luat legătura cu poliția locală, cu medicul de familie și cu primarul comunei Vlădeni. Angajații Direcției de Sănătate Publică nu au avut niciodată contact direct cu această familie și nu au oferit bani niciodată vreunui suspect sau confirmat Covid19. Menționăm că ne vom adresa oficial organelor competente care să verifice toate acuzațiile apărute pe site-ul stiri.botosani.ro”, este puctul de vedere transmis, ulterior publicării prezentei, de DSP Botoșani.

Imediat după transmiterea acestui punct de vedere, familia decedatului a fost vizitată de poliție și anunțată că mai trebuie să petreacă 14 zile în carantină.

Sursa StiriBotosani

Articole similare