Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Marea Britanie a decis amânarea până în a 12-a săptămână pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer

Datele de până acum susţin decizia Marii Britanii de a amâna până în a 12-a săptămână administrarea celei de-a doua doze de vaccin Pfizer, a afirmat joi ministrul sănătăţii Matt Hancock în parlament, transmite Reuters, citat de Agerpres. 

De asemenea Matt Hancock a anunțat că detalii privind eficacitatea vaccinării, strânse în campania de imunizare, vor fi făcute publice de îndată ce va fi posibil,

‘Circa 89% din eficacitate vine între a 14-a şi a 21-a zi după prima doză’, a spus Hancock, adăugând că a analizat datele şi că acestea susţin decizia autorităţilor de a prelungi la 12 săptămâni intervalul de timp între administrarea celor două doze.

‘Ne uităm la aceste date şi măsurăm eficacitatea aici, pe plan intern, pentru cei care au fost vaccinaţi, comparând datele între cei care au fost vaccinaţi şi cei care au fost testaţi pozitiv. Monitorizăm această situaţie şi vom publica aceste date imediat ce vor fi clinic valide’, a adăugat ministrul britanic al sănătăţii.

Un studiu de prevalenţă, cunoscut ca REACT-1, a sugerat că numărul cazurilor de infectare nu a scăzut în primele zile de lockdown, deşi guvernul a susţinut că impactul restricţiilor introduse la 5 ianuarie nu se reflectă încă în cifre.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/marea-britanie-a-decis-amanarea-pana-in-a-12-a-saptamana-pentru-administrarea-celei-de-a-doua-doze-de-vaccin-pfizer.html

Enable Notifications    OK No thanks