Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Medicul Virgil Musta, despre anul pandemic şi viitor: „Nu pot uita strigătul de disperare al unor copii”

A fost un an deosebit de greu atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi”. „Nu pot uita strigătul de disperare şi ajutor al unor copii care şi-au îmbolnăvit părinţii”, este imaginea din 2020 care l-a marcat pe medicul de la Timişoara.

Medicul Virgil Musta, apreciat ca unul dintre comunicatorii de succes din România în pandemie, dar şi pentru tratarea pacienţilor Covid cu mare succes, a descris pentru MEDIAFAX anul pandemic, a vorbit despre imaginile pe care nu le va uita, dar şi despre 2021: „Am tratat pacientul, nu boala”.

Începutul războiului cu virusul şi „norocul” Spitalului Victor Babeş din Timişoara

Anul 2020 a fost un an cu totul altfel faţă de toţi anii pe care i-am trăit la patul bolnavilor, de peste 30 ani. Dacă până acum practicam o medicină cu care toată lumea era obişnuită, consultând în ambulatoriu de specialitate sau la patul bolnavului, începând din februarie 2020 am intrat într-un război cu un virus deosebit de parşiv, despre care nu ştiam mare lucru, ci doar că a făcut ravagii în China şi a ajuns şi în Europa, prin Italia. Ştiam că va veni şi la noi şi am început să ne pregătim. Nu puteam începe războiul fără să fim pregătiţi.

Norocul a făcut ca în luna noiembrie 2019, două colege au participat la un curs de biosecuritate în Bucureşti la Spitalul „Matei Balş”. Analizând cu acestea ceea ce au învăţat, am reorganizat structural şi funcţional spitalul. Ne-am reorganizat activitatea, am procurat echipamente de calitate pentru a fi protejaţi. Toate acestea au făcut că echipa să aibe încredere, să fie unită şi să depună toate eforturile pentru reuşită.

Enable Notifications    OK No thanks