Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Ministerul Sănătății vrea să introducă vaccinarea obligatorie a populației. În ce situații se aplică

Un paragraf din proiectul de buget al Ministerului Sănătății vorbește despre adoptarea unei legi a vaccinării care prevede și vaccinarea obligatorie a populației.

Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în 2017 de Guvernul Tudose. A fost adoptată de Senat și se află în dezbatere la Camera Deputaților, unde au fost introduse zeci de amendamente.

Se precizează că legea va obliga ministerul să facă un plan de vaccinare și să cumpere vaccinuri.

A precizat însă că “vaccinarea copiilor și a populației generale în situații epidemiologice speciale se dovedește importantă mai ales astăzi, în contextul pandemiei SARS-CoV-2. Trebuie să ținem cont că mai există și alte boli infecto-contagioase care ucid oameni. Ca să luăm doar exemplul rujeolei, o boală ce poate fi prevenită prin vaccinare, în primul semestru al anului trecut, în România au existat peste 20.000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Ministerul Sănătății susține existența unei legislații protectoare pentru sănătatea publică în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și a altor instituții naționale și internaționale”.

Sursa : stirileprotv.ro

Enable Notifications    OK No thanks