Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Ministrul Sănătății anunță testare pentru coronavirus în școli, după 8 februarie: „Vom folosi teste antigen, rapide”

Vlad Voiculescu a vorbit, la televiziunea publică, despre posibilitatea testării în masă în școli. Ministrul Sănătății spune că în acest moment se ia în calcul această măsură pentru că în urmă cu șase luni, la redeschiderea școlii în septembrie, testele rapide nu erau îmbunătățite și nici recunoscute oficial ca instrumente de testare. La începutul anului școlar s-au stabilit cele trei scenarii, care au inclus în continuare predarea online.

„Decizia este condiționată de cifrele pe care le vedem în fiecare zi și de evoluția lor. Există riscuri legate de deschiderea școlilor și în general de orice măsură de relaxare. Există măsuri pe care le luăm și există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate. Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condițiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea sau va crește foarte puțin.

Dacă avem cazuri, vom încerca mai întâi să le descoperim din timp și atunci, cum spuneam, pregătim măsuri de testare. Testele antigen au evoluat în ultimele luni, apropo de lucrurile care s-au schimbat, cel puțin pentru pacienții simptomatici lucrurile sunt cât se poate de clare: aceste teste sunt la fel de exacte sau aproape la fel de exacte ca cele RT-PCR. Deci putem să le folosim și le vom folosi în școli“, a declarat Vlad Voiculescu.

Sursa : renasterea.ro

Enable Notifications    OK No thanks