Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Ora de vară 2021. Când se dau ceasurile înainte cu o oră

Ziua în care ce  va trece la ora de vara va fi cea mai scurtă din an. În noaptea de 27 spre 28 martie, noaptea de sâmbătă spre duminică,  vom da, din nou, ceasurile înainte. Parlamentul European a votat pentru eliminarea orei de vară din 2021. Țările care doreau să fie permanent în timpul verii își vor regla ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din martie 2021. Cei care optează pentru iarnă permanentă își vor schimbă ceasurile pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Când merg ceasurile înainte?

Ceasurile merg întotdeauna la 1.00 dimineața în ultima duminică din martie – anul trecut, care a căzut duminică 29 martie, iar în 2021 ora  începe, așadar, peste noapte, duminică 28 martie. Trecerea  înseamnă că obținem mai multă lumină de zi. Schimbarea are loc întotdeauna într-un weekend, în toiul nopții, pentru a se asigura că există întreruperi limitate pentru școli și companii.

Ceasurile se întorc din nou în ultima duminică a lunii octombrie la ora 2.00, ceea ce înseamnă că anul acesta se vor schimba duminică, 31 octombrie, cu șase zile mai târziu decât în 2020.

Citeste intreaga stire pe : https://www.gandul.ro/actualitate/ora-de-vara-2021-cand-se-dau-ceasurile-inainte-cu-o-ora-19597038

Enable Notifications    OK No thanks