Poți vedea câte picioare are acest elefant?

O iluzie optică a împărțit internetul în două! Cei care numără picioarele elefantului sunt derutați de faptul că simultan văd mai multe membre. Dacă la prima numărătoare ies 5, la a doua ies 6, deși în mod normal elefantul are 4 picioare. Care este explicația iluziei optice considerată „diabolică”.

Un desen alb negru al unui elefant a derutat mulți oameni. Întrebați câte picioare are animalul din imagine, aceștia au putut vedea faptul că memebrele mamiferului se îmbină.

Câte picioare are elefantul, de fapt

În mediul online au fost descoperite și analizate mii de păreri, iar cei mai mulți oameni nu au reușit să ajungă la un răspuns corect. Există multe variante de răspuns, iar mulți dintre cei care s-au angrenat în discuții au convinși de faptul că sunt patru sau cinci picioare. Alții sunt convinși că elefantul din desen are șase picioare.

„Artistul care a realizat imaginea a fost foarte deștept. Singurul picior realizat corect este cel din spate, stânga. Acela este complet și desenat corect, celelalte nu”, potrivit sursei citate mai sus.

Practic, ceea ce par a fi picioare sunt, de fapt, linii care creează iluzia existenței mai multor membre. Piciorul respectiv este complet, dar celelalate membre nu. Practic, artistul a tăiat capetele picioarele și trasat niște linii între picioarele reale.

Articole similare