Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA este îngrijorată că Trump ar putea declanșa un atac nuclear

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, le-a transmis vineri într-o scrisoare colegilor deputați că a vorbit cu Șeful Statului Major Interarme, generalul Mark A. Milley, despre menținerea în funcție a unui “președinte instabil”.

″Situaţia acestui preşedinte dezechilibrat nu poate fi mai periculoasă, şi trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacurile sale necugetate asupra ţării noastre şi democraţiei noastre″⁣, susţine Pelosi într-o scrisoare adresată congresmenilor.

″Am vorbit în această dimineaţă cu şeful Statului Major american Mark Milley pentru a discuta despre precauţiile disponibile pentru a evita ca un preşedinte instabil să lanseze ostilităţi militare sau să acceadă la codurile de lansare şi să ordone o lovitură nucleară″⁣, mai scrie ea în acel document.

Pelosi promite şi o acţiune a Congresului dacă Donald Trump nu părăseşte ″de îndată şi voluntar Casa Albă″⁣, fără a preciza natura acţiunii la care se referă.

După ce vicepreşedintele Mike Pence a anunţat că nu se va opune certificării victoriei preşedintelui ales Joe Biden, contrar a ceea ce îi ceruse preşedintele Donald Trump, care apoi l-a acuzat pe vicepreşedintele său că ″nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a ne proteja ţara şi Constituţia″⁣, simpatizanţii lui Trump adunaţi la o manifestaţie în faţa Capitoliului au ocupat miercuri clădirea Congresului.

Enable Notifications    OK No thanks