Președintele Klaus Iohannis are o ”veste FOARTE bună” pentru România: ”Sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, înainte de începerea summit-ului NATO extraordinar de la Bruxelles, la care participă și președintele SUA Joe Biden, că Alianța Nord-Atlantică a aprobat solicitarea privind înființarea unui grup de luptă.  

Este vorba despre un grup de luptă NATO solicitat chiar de către România, care va fi condus de Franța.

”Avem deja, acum înainte să înceapă summit-ul, o veste foarte bună, probabil ați aflat. Conform declarației secretarului general Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat grupul de luptă care va fi poziționat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat, am sperat să se realizeze repede și s-a realizat. Este acel grup de lucru pentru care Franța va fi națiune cadru. Sigur, urmează încă negocieri în cadrul NATO, pentru a vedea cine mai trimite trupe în acest grup de luptă. Sunt foarte bucuros că s-a decis atât de repede deja”, a declarat Iohannis înainte de summit-ul NATO de la Bruxelles.

“Fiindcă românii sunt îngrijoraţi de această situaţie, trebuie să vă spun foarte clar că niciun român nu trebuie să se teamă. Suntem parte din cea mai mare, din cea mai puternică alianţă de apărare care a existat vreodată. Militarii noştri sunt bine pregătiţi. Deci pot să spun cu mâna pe inimă, cum se zice, că România nu este în pericol, românii sunt în siguranţă prin forţele noastre armate şi prin NATO”, a declarat Klaus Iohannis. 

Sursa : stirileprotv.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *