Primele amenzi pentru formularul de localizare, desi a fost completat !

„Unde pot suna sa contest o amenda?Am primit proces verbal ca nu am completat locator form la intrare in Romania desi l-am completat, l-am aratat si la intrare si il am pe email sa dovedesc.Completat inainte de a intra in tara. Formularil a fost completat, il aveam la mine. Deci nu inteleg ce mai vor???” a spus femeia pe grupul de facebook provaccinare !

Cum vor fi amendați cei care nu completează fomularul de localizare după intrarea în țară. Bode: „Lucrurile sunt foarte clare”

„Noi avem aici o ordonanţă de urgenţă, nu este nevoie de norme de aplicare a ordonanţei de urgenţă, lucrurile sunt foarte clare în ce priveşte cele patru variante. În 24 de ore de la momentul în care ai intrat la frontieră şi ai declarat că nu ai PLF, Direcţia de sănătate publică judeţeană, care primeşte toate informaţiile din frontieră, are acest drept de a sancţiona cu amendă contravenţională de la 2.000 la 3.000 de lei pe cel care nu completează actul”, a declarat Lucian Bode marți, potrivt Agerpres.

El a precizat că la început a fost destul de îngrijorător procentul celor care soseau la frontieră şi nu aveau formularul completat – 76% în primele ore.

„După care, astăzi vorbim de aproximativ 60% din cetăţenii care sosesc în frontieră şi nu completează PLF. Vom vedea imediat câţi din cei 60% despre care vorbesc îl completează în următoarele 24 de ore. Foarte mulţi cetăţeni care au tranzitat frontiera pe sensul de intrare s-au grăbit să ajungă în România înainte de 20 decembrie”, a adăugat Bode.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *