Primii bugetari concediați

Bugetarii au început deja să tremure: un ministru al Guvernului Orban le-a pus gând rău şi vrea să înceapă curăţenia .

În urma deciziei ministrului Dezvoltării , Ion Ştefan , de a concedia 255 de angajaţi din cei 1020 care sunt în prezent la minister , mai mulţi angajaţi au venit să protesteze , marţi , în faţa instituţiei . Oamenii spun că s-au trezit de pe o zi pe alta cu preavize .

Ministrul Ion Ştefan spune că , pentru mulţi dintre angajaţi , “ este extrem de greu să se despartă de borcanul cu miere ” . Oficialul refuză să mai plătească secretare cu aceeaşi bani pe care-i primesc şi cei responsabili de proiecte majore . Totuşi , Ion Ştefan a dat asigurări că funcţionarii bine pregătiţi nu trebuie să fie îngrijoraţi de această reorganizare .

“ Pentru alţii însă , este extrem de greu să se despartă de borcanul cu miere , de salarii şi alte beneficii , prin aplicarea măsurii reorganizării . În calitate de ministru , îi asigur pe toţi angajaţii că reoganizarea are ca obiectiv principal echitatea – muncă corectă răsplătită cu o plată corectă . Nu mai putem susţine secretare care încasează acelaşi salariu cu cei care au răspundere pe proiecte majore , în valoare de sute de milioane de euro… ” .

Sursa : banatulazi.ro

Articole similare