Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Probleme cu vaccinul Astra-Zeneca. Italia nu-l recomandă persoanelor peste 55 de ani, Germania nu-l va administra populației peste 65 de ani

Problemele legate de vaccinare par să nu se mai sfârșească, alimentând teoriile care nu circulă doar în România, ci în întreaga lume. Se întâmplă asta pentru că nu a existat o perioadă suficientă pentru testare, în care să se știe cu exactitate ce efecte au sau unde nu produc efecte.

„AIFA autorizează vaccinul AstraZeneca pentru prevenirea bolii COVID-19 la persoanele de peste 18 ani, în conformitate cu recomandarea EMA”, dar există „un grad de incertitudine” legat de eficienţa sa pentru cei în vârstă de peste 55 de ani, a anunțat agenția italiană, care argumentează că această grupă de vârstă este „slab reprezentată” în testele făcute pentru omologarea vaccinului.

La recomandarea specialiştilor, guvernul german intenţionează să renunţe la prioritatea acordată celor în vârstă de peste 65 de ani la vaccinarea împotriva coronavirusului cu produsul AstraZeneca, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii, Jens Spahn, citat de AFP.

Enable Notifications    OK No thanks