Reacția medicilor de la Spitalul Municipal Caransebeș „Medicii spun că bărbatul devenise violent”

Medicii spun că bărbatul devenise violent

Familiei i s-a transmis că starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat brusc.

Mai mult, bărbatul ar fi început să delireze, devenise necooperant și violent, era mai mult în stare de inconștiență și personalul medical a primit ordin de la medicul psihiatru ca bolnavul să fie legat de pat.

Soției i s-a spus că în ultimele zile, pastilele i-au fost administrate bolnavului pisate și cu forța pe cale bucală. A doua zi, familia a primit un telefon de la spital prin care au fost anunțați sec că „domnul a pierdut lupta cu viața”.

Membrii familiei nu sunt de acord cu tratamentul aplicat și spun că bolnavul a fost lăsat să moară fiindcă nu i s-a acordat atenția cuvenită. Azi, soția a luat legătura cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș urmând ca actele și sesizarea să fie depuse în format online. Familia va face plângere către Colegiul Medicilor Caraș-Severin.

Ce au scris medicii pe certificatul lui de deces 

Familia nu a fost de acord cu diagnosticul din certificatul de deces: pneumonie, traumatism cranian și fractură de gambă și tibie.

Oamenii spun că nu caută răzbunare sau să facă rău cuiva, ci efectiv vor ca asemenea lucruri să nu se mai întâmple și altora. Ei nu pot accepta ca în anul 2021, un bărbat perfect sănătos care trebuia să plece la muncă în Austria, să moară în urma unei fracturi la picior și a unei căzături de la un metru înălțime.

Reacția medicilor de a Spitalul Municipal Caransebeș

La rândul lor, oficialii de la Spitalul Municipal Caransebeș, spun că din punct de vedere medical, personalul medical a acționat conform protocolului, inclusiv decizia ca bolnavul să fie legat de pat, a fost luată de medicul psihiatru. În ceea ce privește faptul că bolnavul era dezbăcat pe un pat fără lenjerie, medicii spun că acesta s-a dezbrăcat singur și a aruncat lenjeria de pe pat fiindcă era agitat psihomotor.

Sursa antena3

Articole similare