Regulile care trebuie respectate în starea de alertă la metrou , în gări și aeroporturi

Ministrul afacerilor interne și ministrul transporturilor , infrastructurii și comunicațiilor au emis un ordin cu regulile care trebuie respectate pe durata stării de alertă .

Masca va fi obligatorie și în anumite spații deschise , precum gări , autogări și porturi , se arată în ordinul celor două ministere .

În avioane , accesul se va face cu un singur bagaj de mână , iar piloții trebuie să poarte mască atunci când nu sunt în cabină .

Pasagerii sunt chemați cu trei ore înainte îmbarcării , iar controlul temperaturii va putea fi realizat de reprezentanții instituțiilor statului .

La metrou , pe rutele aglomerate , trenurile trebuie să sosească la interval de 2-3 minute . În trenuri , controlorii nu mai au voie să atingă biletele călătorilor , iar rezervările de loc vor fi obligatorii pentru traseele mai lungi.

În gări , trenurile nu vor mai putea sosi sau pleca în același timp de la peroane alăturate , iar numărul ghișeelor pentru bilete va fi înjumătățit acolo unde acestea sunt prea apropiate .

Sursa : stirileprotv.ro

Articole similare