Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Romania inchide minele, in timp ce China redeschide mai multe mine de cărbune, în speranţa că va reuși să asigure necesarul de energie electrică

China, cel mai mare producător și consumator mondial de cărbune, și totodată marele poluator al lumii, a autorizat redeschiderea mai multor mine, pe o perioadă de un an.

Reţeaua electrică din China este în prezent pusă la încercare de inundaţiile devastatoare şi de temperaturile ridicate care au antrenat o utilizare masivă a aparatelor de aer condiţionat, mari consumatoare de energie, precum şi de reluarea activităţii în a doua economie mondială.

În acest context, principalul organism de planificare economică din China (NDRC) a decis miercuri să aprobe redeschiderea a 15 mine de cărbune cu o capacitate anuală combinată de 43,5 milioane de tone. Amplasate în regiunile Mongolia interioară (nord) şi Xinjiang (nord-vestul Chinei), aceste mine ar urma să ajute la creşterea producţiei de cărbune cu 150.000 de tone pe zi. Această decizie vine la o săptămână după ce autorităţile chineze au autorizat redeschiderea a 38 de mine de cărbune din Mongolia interioară.

Enable Notifications    OK No thanks