Rusia amenință România dacă oferă sprijin Ucrainei! Anunțul făcut de Moscova

Rusia acuză din nou România că ajută Ucraina în război, și se referă în special la faptul că ar adăposti avioane de luptă ale statului vecin. În acest sens, Ministerul român al Apărării a reacționat promp, dezmințind toate aceste informații. Mai mult, autoritățile române consideră că rușii speculează cazul avionului ucrainean care a aterizat de urgență în Bacău, pe 24 februarie.

Rușii acuză că România ajută Ucraina în război

Oficialii ruși au lansat noi acuzații la adresa României, că ar acorda ajutor forțelor aeriene ucrainene, adăpostind avioane ale acestora. Toate aceste informații vin în contextul unor episoade în care aparate de zbor ale Ucrainei au ajuns în România. Este vorba de avionul de luptă care a aterizat forțat în Bacău, în prima zi a invaziei ruse, dar și de 14 elicoptere care au venit la Ghimbav pentru servicii de mentenanță.

Astfel, Ministerul român al Apărării a transmis miercuri seara că pe teritoriul țării noastre „nu se află aeronave militare ucrainene”, așa cum a anunțat anterior Rusia, care speculează, cel mai probabil, exemplul avionului din Ucraina care a solicitat aterizarea de urgență în România în prima zi a invaziei ruse.

Reacția Ministerului român al Apărării

În urma acestor acuzații, partea română a intervenit prompt și a negat orice astfel de ajutor oferit Ucrainei. Așadar, în România nu se află niciun avion sau elicopter de luptă ucrainean.

Integral : bzi.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *