Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Se schimbă vârsta de pensionare?! Mesaj clar al Ralucăi Turcan

„Vom permite ca persoanele care ating vârsta standard de pensionare să poată să opteze să muncească până la o vârstă mai înaintată. Noi am fixat 70 de ani. În felul acesta, oamenii care lucrează în sistemul public, pentru că decizia este valabilă doar pentru sistemul public, în momentul în care ajung la vârsta standard de 65 de ani, să poată să opteze să-și continue activitatea.”, spune ministrul Turcan.

Pensia și salariul nu se va cumula

Ministrul a precizat că persoanele care doresc să-și continue activitatea după pensionare trebuie să știe că pensia și salariul nu se vor cumula pentru că trebuie să existe echitate în sistemul public.

”În momentul în care aleg să continue activitatea, trebuie să opteze și să nu poată să cumuleze și pensia și salariul. Pe noi ne interesează ca în sistemul public că existe echitate, un impuls către viața activă și acolo unde există surse de venit de la stat cu aceeași formă de plată să nu poată să fie cumulate”, a declarat Raluca Turcan, în direct la B1 TV

„Aș completa cu opțiunea de reangajare a celor care s-au pensionat, unii dintre ei la vârste foarte mici. Avem pensionari la 42 de ani, la 50 de ani, dacă s-au pensionat, pentru că nu pot să cumuleze și pensia și salariul la stat, pot să opteze să se reangajeze. Să vină din nou în sistemul public, să contribuie la sistemul de pensii și în felul acesta, când optează la pensionare la o altă vârstă, să aibă o contributivitate mai mare la pensie”, a completat ministrul Muncii și Protecției Sociale.

Enable Notifications    OK No thanks