TASS susține că ambasadorul Rusiei în România ar fi numit incidentul din București ”atac terorist”

Ambasada Rusiei la Bucureşti transmite condoleanţe apropiaţilor “bărbatului care şi-a dat foc în maşină după încercarea eşuată de a lovi porţile” reprezentanţei diplomatice.

Reacţia vine după ce o maşină condusă de un bărbat identificat ca fiind Bogdan Drăghici, preşedintele Asociaţiei TATA, cercetat şi condamnat pentru abuzuri sexuale asupra fiicei sale şi a altor copile, a intrat cu maşina în porţile sediului ambasadei, iar apoi s-a autoincendiat, decedând.

Ambasada îşi exprimă profundele condoleanţe rudelor şi prietenilor bărbatului care şi-a dat foc în maşina după încercarea eşuată de a lovi porţile Ambasadei Rusiei în România. Trebuie să afirmăm cu regret că oricare ar fi motivele şoferului, nu există nicio îndoială că acesta a comis acest act sub influenţa unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în oraşul Bucea. În acest mic oraş ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusă în urma acordurilor încheiate la Istanbul pe 30 martie, naţionaliştii ucraineni au masacrat civili, punând vina pe personalul militar rus. De fapt, persoana respectivă a devenit victima unei propagande militare nestăpânite a regizolrilor neo-nazişti aflaţi la putere la Kiev şi a patronilor lor occidentali, care, fără să aştepte rezultatele unei examinări medico-legale şi ale mărturiei martorilor oculari, au lansat o campanie împotriva Federaţiei Ruse pe fundalul desfăşurării operaţiuni militare speciale în Ucraina”, susţine ambasada.

Citeste intreaga stire pe : stirileprotv.ro

Articole similare