Ţeapa cu maşina de cusut germană revine.

A revenit în Timişoara „colecţionarul“ de maşini de cusut germane, care este în căutare de noi naivi. Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor.

Cristian Brâncovan, cunoscut şi ca „vânătorul de hoţi” pentru campania dusă împotriva hoţilor de buzunare din Timişoara, a postat pe pagina sa de Facebook o atenţionare, legată de afişele care au împânzit stâlpii din oraş. A revenit “colecţionarul” de maşini de cusut germane, care este în căutare de noi naivi. În trecut a existat metoda de înşelătorie cu maşini de cusut Singer. Se pare că ţeparii au renunţat la acest nume, căutând pur şi simplu maşini de cusut germane.     “Ţeapa . S-a umplut oraşul de astfel de anunţuri. german inchide telefonul când îi vorbeşti în germană. Share-ul nu e suficient, aşa că vă rog să le rupeţi, deoarece publicul lor ţintă sunt părinţii dar mai ales bunicii voştri!”,  a scris Brâncovan.   “Colecţionarul” lipeşte anunţurile pe stâlpii de electricitate, se găsesc în staţiile RATT, la semafoare. Mesajul este: “Colecţionar german cumpăr maşini de cusut mărci germane vechi. Ofer 55.000-65.000 de euro. Plata pe loc. Telefon…”.   Cum funcţionează această metodă de înşelătorie. Când văd acest anunţ, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor. După ce sună la numărul de pe afiş află că lucrurile nu stau chiar aşa simplu.

“Persoana care sună la numărul de telefon din anunţ este rugată să comunice seria maşinii de cusut. După aceea, i se spune că, într-adevăr, deţine o maşină de cusut originală, însă vrea să cumpere numai câte două, cu seriile apropiate. Când cel care vrea să-şi vândă maşina de cusut veche cu 40.000 de euro spune că nu are nici cea mai mică idee unde poate găsi alta cu serie apropiată, persoana de la capătul firului îi va spune că, din fericire, chiar ştie o persoană care deţine maşina dorită”, aflăm de pe site-ul infoalert.ro. 

Sursa: Adevarul

Articole similare