Vaccinarea anti-Covid ar putea deveni sezonieră. Experții britanici sugerează o a treia doză, în toamnă

Responsabilii britanici sugerează că ar putea fi necesară și o a treia doză de vaccin anti-covid, în toamnă, pentru a ne feri de noile tulpini ale cornavirusului.

Ba mai mult, se conturează scenariul unei vaccinări anuale, la fel ca în cazul gripei sezoniere. De altfel, Africa de Sud a suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca – după un studiu care sugerează că acest ser ar oferi o protecţie limitată față de varianta de virus dominantă acolo.

Experții spun că, pentru a raspunde mai bine noilor mutații ale virusului, vaccinurile pot fi ajustate în câteva săptămâni sau luni, dacă este necesar.

Nadhim Zahawi, ministrul pentru vaccinare din Marea Britanie: „Știm că putem produce noi variante de vaccin şi suntem gata să revaccinăm, adică să administrăm o a treia doză de rapel, pentru protecţia naţiunii. Dacă se produc mutaţii ale virusului, trebuie să fim pregătiţi cu noi variante de vaccin.”

De altfel, este tot mai probabil să avem nevoie anual de vaccinare anti-COVID.

Citeste intreaga stire pe : https://stirileprotv.ro/stiri/international/vaccinarea-anti-covid-ar-putea-deveni-sezoniera-expertii-britanici-sugereaza-o-a-treia-doza-in-toamna.html?fbclid=IwAR3mU_LvsJQvnHoXsBqlqJl7MMsH1UEbzYD2jfUaXCwEXIz38AIprehhtlU

Articole similare