Victorie pentru Djokovic: Justiția din Australia a decis în favoarea sârbului / Prima reacție oficială: O nouă anularea a vizei jucătorului, la discreția ministrului imigrației

12.35 Ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, se gândește dacă să anuleze sau nu viza liderului ATP.
„În urma hotărârii de astăzi a Curții Federale de Circumscripție și Familie pe motiv de procedură, rămâne la discreția ministrului imigrației, Hawke, să ia în considerare anularea vizei domnului Djokovic în temeiul prerogativei sale personale de anulare în cadrul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația”, a declarat purtătorul de cuvânt, în primele reacții din partea biroului ministrului după ce instanța a anulat o anulare anterioară a vizei.

„Ministrul analizează în prezent chestiunea și procedura rămâne în curs de desfășurare”.

12:25 Conform jurnaliștilor de la The Age, Alex Hawke (ministrul pentru Imigrare) nu va interveni în acest caz, urmând ca Novak Djokovic să poată rămâne în Australia. În aceste condiții, liderul ATP ar avea liber să participe la Australian Open, acolo unde este campion en-titre.

11:40 Ultimele informații obținute de jurnaliștii australieni arată că Alex Hawke (Ministrul Imigrației) își poate exercita dreptul de a-l deporta pe Djokovic până la ora 12:30 (ora României)


09:53
 Novak Djokovic a fost eliberat din detenția pentru imigranți.


09:03 Cu toate că a câștigat procesul, Djokovic nu este neapărat sigur de șederea în Australia. Ministrul australian al Imigrăriii analizează o nouă anulare a vizei liderului mondial.

Ministrul imigrației și-a rezervat dreptul a o anula iar

Consilierul guvernamental Christopher Tran a spus că ministrul imigrației, Alex Hawke, va analiza dacă își va exercita o prerogativa personală prin care poate anula viza
Aceasta înseamnă că, odată ce prima decizie privind viza lui Djokovic este revocată, Hawke ar putea să o anuleze din nou.
Judecătorul Kelly a precizat că, dacă ministrul ia decizia de a-i retrage viza, atunci Djokovic nu se va putea întoarce timp de trei ani în Australia. Judecătorul a adăugat că se așteaptă să fie „informat în avans pe deplin” dacă va fi solicitat pentru procedurile viitoare.
„Dintr-un numit punct de vedere, miza a crescut mai degrabă decât a scăzut”, a adăugat Kelly.
Australian Open 2022 va avea loc în perioada 17-30 ianuarie, iar Djokovic este cap de serie numărul unu (a câștigat turneul de nouă ori, un record).

Referințe:

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *