Anunțul lui Nelu Tătaru despre vârful pandemiei în România . În ce stadiu ne aflăm

Ministrul Sănătăţii , Nelu Tătaru , a afirmat că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei privind pandemia de coronavirus de vreo săptămână şi jumătate şi îşi doreşte să rămână aşa .

El a precizat că România se află într-o perioadă descrescătoare a curbei , dar a avertizat că pericolul nu a trecut .

“ Am avut un număr mai mic şi alatăieri , am avut mai mare ieri , astăzi am avut mai mic . Noi gestionăm un anumit moment al relaxării într-un interval de două până la zece zile . Orice simptomatologie pentru infectarea COVID poate apărea din a doua până în a zecea zi a infecţiei . Aşteptăm trecerea celor zece zile şi atunci putem spune că efectul a fost masiv ca infectare sau transmitere în comunitate sau un efect care a putut fi gestionat şi ne putem permite un alt tip de relaxări ” , a afirmat ministrul Sănătăţii .

El a spus că nu se poate renunţa la distanţare socială şi nici la purtarea măştii în spaţiile închise .

“ La distanţare socială nu putem renunţa , la portul măştii în interior , în mijloacele de transport în comun , la locul de muncă nu putem renunţa . Sunt măsuri care vor trebui să rămână , odată cu relaxările care vor veni . Relaxările care vor veni trebuie să le facem în condiţii de precauţie , numai aşa le putem gestiona ” , a explicat Nelu Tătaru .

Întrebat dacă românii se pot gândi la vacanţe , ministrul Sănătăţii a răspuns : “ Ne putem gândi la vacanţă , dar noi trebuie să relaxăm etapizat . Dacă ne gândim în condiţiile în care în această primă etapă ar fi bine să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie , normal atunci începe şi sezonul estival , spunem că am trecut cu bine peste acest lucru şi ne putem gândi la vacanţă . Restul , tot ce înseamnă vacanţe exterioare , ne gândim în contextul în care fiecare dintre ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi , dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei ” .

Ministrul Sănătăţii a efectuat , vineri , o vizită la Iaşi , unde s-a întâlnit cu medicii managerii de spitale , cu care a discutat despre evoluţia cazurilor de coronavirus .

Sursa : stirileprotv.ro

Articole similare