Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

Bloc evacuat la Ploiești din cauza mirosului de gaze, autospeciala a venit după trei ore

Un nou incident ridică problema dotărilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Un bloc a fost evacuat sâmbătă după-amiază în Ploiești după ce locatarii au anunțat că simt miros puternic de gaze. Fiind pericol de explozie, pompierii au decis să-i scoată din locuințe pe toți locatarii. În total, 34 de persoane.

Primele măsurători făcute la blocul evacuat din Ploiești nu au identificat scurgeri de gaze, astfel că specialiștii au decis să închidă ușile și toate gurile de aerisire, după care să reia măsurătorile. Nici acestea nu au scos la iveală gaze.

În astfel de situații, e necesară intervenția unui echipaj special care să detecteze sursa pericolului chimic. Autospeciala respectivă a ajuns însă la locul intervenției la mai bine de trei ore de la momentul alarmării, pentru că Inspectoratul județean Prahova nu are în dotare un astfel de echipament. Autospeciala a trebuit să vină direct de la Comandamentul din Ciolpani. Chiar și așa, distanța până la Ploiești ar fi putut fi parcursă în câteva zeci de minute, dacă echipajul special ar fi fost solicitat la începutul intervenției, și nu în peste 3 ore.

Citeste intreaga stire pe : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/un-nou-incident-dezvaluie-lipsa-dotarilor-isu-bloc-evacuat-la-ploiesti-din-cauza-mirosului-de-gaze-autospeciala-a-venit-dupa-trei-ore-1455616

Enable Notifications    OK No thanks