Citate Romanesti

Stiri si Citate din Romania

DSP Gorj anchetează moartea unui bărbat de 47 de ani la o zi după vaccinare

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj anunță verificări în cazul decesului unui bărbat de 47 de ani din Târgu Jiu, la o zi după imunizarea cu prima doză de vaccin de la AstraZeneca / Oxford, potrivit unui comunicat de presă.

Bărbatul, fără probleme cronice de sănătate, s-a vaccinat în 28 februarie la un centru din Bumbești-Jiu. În urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală timmp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate.

A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8.00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanță, cât și în unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleași zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigațiile medicale efectuate în cadrul Secției Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidențiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins. 

Enable Notifications    OK No thanks