Evacuarea civililor din Mariupol, întreruptă. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc de nerespectarea acordului de încetare a focului

Război Rusia – Ucraina, ziua 10. Autorităţile din Ucraina au anunţat că au trecut la contraofensivă în ziua a 10-a a războiului. Podul care face legătură dintre Odessa şi Transnistria a fost aruncat în aer pentru a împiedica un eventual atac venit din republica separatistă. Potrivit canalului de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, armata ucraineană bruiază comunicaţiile militare ruseşti pe unde scurte. În locul ordinelor comandanţilor, soldaţii ruşi aud imnul naţional al Ucrainei.

Vladimir Putin spune că ucrainenii au sabotat evacuările din Mariupol

Vladimir Putin susţine că Ucraina a sabotat evacuările din Mariupol și Volnovakha după ce încercările de a asigura trecerea în siguranță a civililor au eșuat sâmbătă. Autoritățile ucrainene au declarat că forțele ruse și-au continuat atacurile, împiedicând civilii să evadeze din orașe.

Președintele rus a susținut, de asemenea, că conducerea Ucrainei pune la îndoială viitorul țării, spunând că „dacă se va întâmpla acest lucru, îl vor avea pe conștiință„.

Citeste intreaga stire pe : observatornews.ro

Articole similare