Klaus Iohannis, în vama Siret: Nu avem un scenariu care să arate că Republica Moldova va fi atacată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după ce a vizitat tabăra de refugiaţi din vama Siret, că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o catastrofă umanitară şi a mulţumit românilor și organizațiilor care i-au ajutat pe refugiaţi din primele zile.

”Această situaţie, acest război neprovocat, pornit de Rusia împotriva Ucrainei, a generat o catastrofă umanitară care a făcut sute de mii de ucraineni să îşi abandoneze casele, şi mulţi dintre ei ajung şi la noi în România, unde sunt bine primiţi, a spus preşedintele, la vama Siret.

Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit tuturor românilor şi organizaţiilor care din prima oră au fost prezente în vămi şi i-au primi aşa cum se cuvine pe refugiaţi, potrivit News.ro.

Ea a precizat că şi autoritățile şi-au făcut treaba şi ”într-un timp record au organizat taberele şi fluxurile din vămi”. ”Merită toată aprecierea”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele a mai spus că nu avem un scenariu care să arate că Republica Moldova va fi atacată.

”Suntem hotărâţi ca în situaţia în care e nevoie de ajutor, umanitar să intervenim şi acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi ameninţată”, a spus preşedintele.

Citeste intreaga stire pe : stirileprotv.ro

Articole similare